As New - När gamla skor blir som nya!



Ja, någon annan har använt de här skorna före dig. Låt oss berätta varför det är deras bästa egenskap!

Kavat jobbar hela tiden mot att bli världens mest hållbara skoföretag. Och vad är egentligen mer hållbart än second hand? Istället för att slänga slitna skor ger vi dem nytt liv. As New by Kavat är också snällt mot plånboken. Precis som i en second handbutik kostar använda skor mindre. Men för att en sko ska få märkas med As New har vi sorterat ut de skor som inte längre kan användas eller lagas, allt för att du som kund ska vara säker på att du fortfarande får en sko av bra kvalité. Men vi stannar inte där. För att försäkra oss om att skon går att använda ytterligare ett antal år lagar vi trasiga sömmar, byter ut slitna skosnören och kardborreband, byter uttagbara innersulor, putsar och gör iordning  dem till de blir så gott som nya. Skorna är därefter redo för en ny ägare. Du.

Ett par Kavat är mer än ett par skor. Eftersom de håller länge har de ofta varit med om mycket. När ett litet barn tagit sina första steg. Byggt sin första snögubbe. Någon har friat i ett par Kavat. En annan har luffat runt Sydamerika. Nån gick på after-ski i Åre. Vem du än är. Var du än har varit. När skorna blir till gamla vänner. Och de liksom inte kan mer. Varför slänga dem. Låt oss ta hand om dem och låta dem gå vidare till någon annan as new. Eller så köper du tillbaka dem av oss när vi har fixat till dem. Och tar dem med på nya äventyr.

Idag ligger redan tusentals par Kavat ute på olika köp- och säljsajter. Vi vet att det finns ett stort intresse för våra skor också som begagnade. I Kumla har vi därför startat vårt första cirkulära center. Vi ser det som vårt ansvar som tillverkare att få våra produkter att leva så länge som möjligt. Denna satsning ligger i linje med visionen om att vara världens mest hållbara skoföretag. - Magnus Ericson, VD


Vad betyder As New för mig?

Du som äger ett par gamla utslitna Kavatskor kan lämna in dem i någon av våra butiker och få 10% rabatt på ett nytt par. Gäller par för par. Dvs vi byter in använda barnskor mot nya barnskor. Begagnade dam- och herrskor byts in mot nya dam- och herrskor.

Jag har ett par skor jag vill lämna in!

Besök någon av våra butiker. Vi finns i Stockholm Kumla, Göteborg och Malmö.

Mina KAVAT skor är hela och rena? Är det något annat jag bör tänka på?

Ja, skorna måste vara tillverkade i läder. Dem får gärna vara använda men måste vara rena och hela.

Vad gör ni med skorna?

Skorna går vidare till vår skomakare i Kumla som gör allt för att dem ska se ut som nya igen. Vi rengör skorna med hjälp av en ångtvätt som tar kol på bakterierna. Vi byter ut innersulor, ser över sömmar, byter skosnören och ser över kardborren. Vi gör allt vi kan för att laga skorna. Skorna som inte går att laga men som vi anser kan användas av ett barn till skänks till välgörenhetsorganisationer. Går det inte att laga kommer vi se till att skorna tas om hand och blir till förnybar energi.

Kommer ni börja sälja begagnade skor?

Ja, vi kommer sälja skorna via Instagram på vår second hand-sida. @kavat_asnew

Vi kommer endast erbjuda leverans inom Sverige till att börja med.


Följ oss på Instagram