Världens första gummistövel av sockerrörVi försöker hela tiden söka nya vägar för att bli världens mest hållbara skoföretag.

Vi är oerhört stolta över att vi nu kan presentera världens första gummistövel för barn tillverkad av sockerrör.

Skur är vattentätt, enkel att ta av och på för barnen själva, fin och antagligen världens mest miljövänliga gummistövel.

Normalt sett tillverkas denna typ av formgjutna gummistövlar av oljebaserade material. Vi på Kavat har länge letat efter ett material som är miljövänligt och förnyelsebart och samtidigt klarar samma kvalitetskrav som vanliga gummistövlar. Nu har vi lyckats med det.
 
Skur tillverkas till en tredjedel av sockerrör som odlats i Brasilien, på kontrollerade odlingar långt ifrån regnskogsområden. Av sockerrören framställer vi små kulor i olika färger. Kulorna smälts i hög värme och sprutas sedan in i en aluminiumform. När den kallnat öppnas formen och den blivande stöveln rensas ren från överblivet material, som vi samlar ihop och återvinner.
 
Skur är lika mjuka, lätta och hållbara som andra gummistövlar för barn. De är testade för alla klimat och går att tvätta i tvättmaskin i 30 grader. Och precis som för våra andra produkter är de garanterat fria från farliga ämnen!

En som är extra stolt över Skur är vår VD Magnus Ericson.

Skur är en världsnyhet! Jag känner mig oerhört stolt både över att vi nu tar ytterligare ett steg framåt för att stärka vår miljöprofil. Vi jobbar stenhårt med att minimera vår negativa miljöpåverkan i produktionen - oavsett vilka material vi jobbar med.


Skur finns i storlekarna 21-30 och kommer till våren 2020 till 35.

Redan idag är vi på Kavat världsledande när det gäller tillverkning av miljömärkta skor. Du vet väl att vi var först med att certifiera en sko med EU Ecolabel, EU:s officiella miljömärkning? Det var 2008. I dag är över 50 av våra skomodeller certifierade med märkningen.
 
Förutom att använda miljövänligt läder i skor, miljövänligt SEBS-gummi i stövlar och miljöcertifierad bomull i tygskor, så försöker vi också att vara i framkant när det gäller att tillverka skor i delvis återvunnet material och helt nya material. Våra gummistövlar av sockerrör är ett steg på den vägen.
 
Och har du redan ett par Kavatskor kan du förlänga livslängden på dem genom att använda vår repair service.


Följ oss på Instagram