0 Kundvagn
Lagd i kundvagn
  Du har produkter i din kundvagn
  Du har 1 produkt i din kundvagn
  Totalt
  Kassa Fortsätt handla

  Blogg — Eco friendly

  BODÅS #SWE17 MADE IN SWEDEN SPECIAL EDITION

  Säg hej till BODÅS #SWE17. Dessa klassiska chelsea boots finns i färgen reddish brown i en upplaga om 160 exemplar. Varje par är tillverkat av kromfritt läder från det svenska garveriet i Tärnsjö och produktionen är gjord i Kumla. 

  Kängorna är skapade med passion och känsla för hantverk och detaljer. Ta hand om dem så kommer de gå med dig under en livstid. 

  BODÅS #SWE17 släpps fredagen den 29 september. 

    

  VILKEN ÄR DEN MEST HÅLLBARA VINTERSTÖVELN?

  Vi på Kavat har tillverkat tusentals skor i egen fabrik under 72 år. I dag arbetar fjärde generationen under samma vision som grundaren Ragnar Karlsson: ingen jävla skit. Det betyder att vi aldrig kompromissar eller tar genvägar.

  Kavat vattentätt vinter Voxna

  Det betyder också att vi vet både det ena och det andra om material, hållbarhet, slitstyrka, värme och vattenavvisande egenskaper. Ingen jävla skit betyder också att vi alltid väljer så naturliga och snälla material som möjligt. Vi använder till exempel vattentäta skinn i många av våra modeller. Skinn och ull är oslagbart för känslans skull. 

  VILKET BEHOV HAR DU?

  En vinter ser annorlunda ut i olika delar av Europa vilket gör att olika behov finns. Det finns vanliga förskolor och utomhus-förskolor. En del kör bil, andra åker tåg, buss, går eller cyklar till jobbet och förskolan. Man väljer skor till sig själv och sina barn utifrån sin egen situation samt väder och vind. Helt naturligt. 

  Därför finns det olika Kavat-skor som är tillverkade för att fungera i olika förhållanden. Men, alla våra modeller tillverkas utifrån en och samma kvalitetsfilosofi:

   

  DE SKA VARA FUNKTIONELLA, HÅLLBARA OCH HA MINSTA MÖJLIGA MILJÖPÅVERKAN.   

   

  Våra Kavat-ikoner som Yxhult och Bodås skulle inte ha chans att tävla i vattentäthet mot vinterstövlar gjorda med membran-konstruktion av PTFE eller andra syntetmaterial. Känslan av att bära naturmaterial nära kroppen är svår att mäta. Och vi vet av erfarenhet att skinn håller länge och det kanske förklarar varför urvuxna Kavat många gånger ärvs av yngre syskon eller säljs vidare. 

  100 % VATTENTÄT KOLLEKTION

  Sedan 2008 har vi en 100 % vattentät kollektion med membran-konstruktion. Skorna är delvis tillverkade av återvunna material i sula och ovandel. Vinterstöveln Voxna är en av dessa skor och den testades nyligen hos svenska Testfakta med godkända testvärden sett till funktion och miljö. Här finns testetVi är glada för att Testfakta numera också testar efter spår av kemikalier.

  Voxna klarade EU:s och textilbranschens krav på gränsvärde för PFOA medan andra fabrikat i samma test låg över 7,0 mikrogram/m2. Att Testfakta uppmätt ett värde över 0,5 mikrogram på Voxna är förvånande eftersom vi inte sett det i egna tester av samma sko. Men även för att PFOS och PFOA är helt utfasade i våra produkter sedan många år tillbaka. 

   

  VI JOBBAR STÄNDIGT FÖR ATT ALLA VÅRA MODELLER SKA VARA HELT FRIA FRÅN SKADLIGA ÄMNEN.

   

  Vi kommer följa upp Testfaktas test för att få en förklaring till det uppmätta värdet även om det klarar alla nuvarande lagkrav.

  KAVAT PÅ TRADERA OCH FACEBOOK

  Vi vill att Testfakta även ska bedöma slitstyrka och produktlivs-cykel. På Tradera finns det inget annat varumärke som är i närheten av Kavat sett till popularitet. Sökträffarna på de varumärken som Testfakta har testat visar ett tydligt resultat. 

  Sökträffar på Tradera den 24 september i kategorien barnskor:

  1. Kavat: 1 113.
  2. Viking: 722.
  3. Ecco: 330.
  4. Superfit: 223.
  5. Sorel: 93.
  6. Din Sko: 32.
  7. Treksta: 27.
  8. Pony: 1.

  Det finns också en Facebook-grupp med 2 372 medlemmar där både nya och gamla Kavat-skor byter ägare. På både Tradera och Facebook talar siffrorna ett tydligt språk som visar att Kavats modeller håller hög kvalitet. Siffrorna visar att våra modeller håller längre och står i motsats till all slit- och släng-mentalitet.

  Här kan du se en kort film där vi testat Voxna och dess vattentäta egenskaper:

  Under veckan svarar Calle Karlsson, kvalitetsansvarig på Kavat, på frågor som rör resultatet i Testfaktas test. Du når Calle på support@kavat.com.

  ÄR DU REDO FÖR HÖSTEN?

  Nu är det september och hösten är här. Därför vill vi tipsa om våra mest populära skor, kängor, gummistövlar och accessoarer för dagarna med regn och rusk men även för dagarna med solsken och lövyra.

  Familjens yngsta medlemmar behöver skor som är enkla att ta på och av. De behöver också vattentäta gummistövlar till förskolans äventyr och skor med ett foder som är lätt att ta ur för att kunna torkas. Med en ullstrumpa och impregnering mår både små fötter och skor som allra bäst.

  För dam och herr kanske inte vattenlekar är det första som sker när hösten knackar på. Därför tipsar vi om kängor som passar till både jeans och kostymbyxor, till vardags och helgens festligheter. Med Eco wax och skokräm mår dina kängor fint och de håller i många år till. 

  Vi önskar dig en fin höst!

  "Året för reparationer"

   

  Den nya outdoor-tidskriften Suston skriver i sitt första nummer, som har premiär i samband med den tyska Ispo-mässan som pågår i München just nu där även Kavat deltar, om den nya vågen av reparationsmöjligheter som erbjuds. Fler och fler tillverkare ger kunderna möjligheter att laga och fixa till deras gamla älskade produkter, och ett av märkena som artikeln lyfter fram är Kavat. Klicka på bilden ovan för större version av artikeln.

  Mer information om vår Repair service hittar du här.