0 Kundvagn
Lagd i kundvagn
  Du har produkter i din kundvagn
  Du har 1 produkt i din kundvagn
  Totalt
  Kassa Fortsätt handla

  Blogg — Miljömärkt

  VÄLKOMMEN PÅ TATTOO ON TOUR

  Tidigare i höst lanserade vi ett nytt koncept där du kunde få namn och symbol tatuerade på utvalda läderskor ur vårt miljömärkta sortiment. Eftersom efterfrågan blev så stor gör vi nu en turné genom våra butiker. Vi hoppas att du kommer!

  Samarbetet sker även denna gång med Mattias Matt Andersson som driver studion Straydogstattoo. Tatueringen är kostnadsfri till alla som köper nya höstskor. Matt har tagit fram symbolerna speciellt för Kavat och särskilda önskemål kan tillgodoses men då tillkommer eventuellt en kostnad. Vad skulle du vilja tatuera?  

  VÄLKOMMEN PÅ TATTOO ON TOUR I VÅRA BUTIKER:

   

  Kumla, Radiogatan 2
  Lördagen den 18 november kl. 11–15.
  Anmäl dig senast 16 november till radiogatan@kavat.com.

  StockholmGrev Turegatan 1
  Lördagen den 25 november kl. 11–15. 
  Anmäl dig senast 23 november till grevture@kavat.com. 

  Vi ses!

  VILKEN ÄR DEN MEST HÅLLBARA VINTERSTÖVELN?

  Vi på Kavat har tillverkat tusentals skor i egen fabrik under 72 år. I dag arbetar fjärde generationen under samma vision som grundaren Ragnar Karlsson: ingen jävla skit. Det betyder att vi aldrig kompromissar eller tar genvägar.

  Kavat vattentätt vinter Voxna

  Det betyder också att vi vet både det ena och det andra om material, hållbarhet, slitstyrka, värme och vattenavvisande egenskaper. Ingen jävla skit betyder också att vi alltid väljer så naturliga och snälla material som möjligt. Vi använder till exempel vattentäta skinn i många av våra modeller. Skinn och ull är oslagbart för känslans skull. 

  VILKET BEHOV HAR DU?

  En vinter ser annorlunda ut i olika delar av Europa vilket gör att olika behov finns. Det finns vanliga förskolor och utomhus-förskolor. En del kör bil, andra åker tåg, buss, går eller cyklar till jobbet och förskolan. Man väljer skor till sig själv och sina barn utifrån sin egen situation samt väder och vind. Helt naturligt. 

  Därför finns det olika Kavat-skor som är tillverkade för att fungera i olika förhållanden. Men, alla våra modeller tillverkas utifrån en och samma kvalitetsfilosofi:

   

  DE SKA VARA FUNKTIONELLA, HÅLLBARA OCH HA MINSTA MÖJLIGA MILJÖPÅVERKAN.   

   

  Våra Kavat-ikoner som Yxhult och Bodås skulle inte ha chans att tävla i vattentäthet mot vinterstövlar gjorda med membran-konstruktion av PTFE eller andra syntetmaterial. Känslan av att bära naturmaterial nära kroppen är svår att mäta. Och vi vet av erfarenhet att skinn håller länge och det kanske förklarar varför urvuxna Kavat många gånger ärvs av yngre syskon eller säljs vidare. 

  100 % VATTENTÄT KOLLEKTION

  Sedan 2008 har vi en 100 % vattentät kollektion med membran-konstruktion. Skorna är delvis tillverkade av återvunna material i sula och ovandel. Vinterstöveln Voxna är en av dessa skor och den testades nyligen hos svenska Testfakta med godkända testvärden sett till funktion och miljö. Här finns testetVi är glada för att Testfakta numera också testar efter spår av kemikalier.

  Voxna klarade EU:s och textilbranschens krav på gränsvärde för PFOA medan andra fabrikat i samma test låg över 7,0 mikrogram/m2. Att Testfakta uppmätt ett värde över 0,5 mikrogram på Voxna är förvånande eftersom vi inte sett det i egna tester av samma sko. Men även för att PFOS och PFOA är helt utfasade i våra produkter sedan många år tillbaka. 

   

  VI JOBBAR STÄNDIGT FÖR ATT ALLA VÅRA MODELLER SKA VARA HELT FRIA FRÅN SKADLIGA ÄMNEN.

   

  Vi kommer följa upp Testfaktas test för att få en förklaring till det uppmätta värdet även om det klarar alla nuvarande lagkrav.

  KAVAT PÅ TRADERA OCH FACEBOOK

  Vi vill att Testfakta även ska bedöma slitstyrka och produktlivs-cykel. På Tradera finns det inget annat varumärke som är i närheten av Kavat sett till popularitet. Sökträffarna på de varumärken som Testfakta har testat visar ett tydligt resultat. 

  Sökträffar på Tradera den 24 september i kategorien barnskor:

  1. Kavat: 1 113.
  2. Viking: 722.
  3. Ecco: 330.
  4. Superfit: 223.
  5. Sorel: 93.
  6. Din Sko: 32.
  7. Treksta: 27.
  8. Pony: 1.

  Det finns också en Facebook-grupp med 2 372 medlemmar där både nya och gamla Kavat-skor byter ägare. På både Tradera och Facebook talar siffrorna ett tydligt språk som visar att Kavats modeller håller hög kvalitet. Siffrorna visar att våra modeller håller längre och står i motsats till all slit- och släng-mentalitet.

  Här kan du se en kort film där vi testat Voxna och dess vattentäta egenskaper:

  Under veckan svarar Calle Karlsson, kvalitetsansvarig på Kavat, på frågor som rör resultatet i Testfaktas test. Du når Calle på support@kavat.com.

  Sommar! Sandaler!


  Högsommarvärmen är här tidigt i år! Badstränderna är redan befolkade, uteserveringarna är överfulla och barnen doftar solkräm. För att inte fötterna ska svettas sönder är det sandaler som gäller, och vi har som vanligt ett brett utbud att botanisera bland.


  Kolla in alla våra barnsandaler här, och sandaler för vuxna här.

  Miljömärkta sandaler för vuxna

   

  Sommaren var här i landet på ett gästspel för någon vecka sedan, och enligt envisa rykten i våra väderappar i mobilerna så återvänder den härligt nog nästa vecka igen. Behöver du nya sandaler för att möta detta faktum kan vi varmt rekommendera att titta närmre på vårt uppdaterade sandalutbud, där alla är certifierade med EU Ecolabel.

  Kolla in våra damsandaler här och våra herrsandaler här.