Allmänt

1. Hur behandlar jag mina KAVAT-Skor?

För varje produkt vi har på hemsidan så har vi beskrivet hur du rengör och tar hand om dina skor. Du kan använda vårt sökverktyg för att hitta din modell. Hittar du inte din modell så höra av dig till oss så ska vi hjälpa dig.

Du kan hitta mer information om våra material om du klickar dig vidare. Du vet väl att vi har en skomakare på vårt kontor i Kumla?

2. Hur är KAVAT i storleken? (Stora/Små)

Våra skor är normala i storleken och kan beskrivas som "fits true to size". På varje produktsida har vi en innemåttabell och vi rekommenderar att du mäter av foten och jämför mot vår tabell innan du handlar. Tänk på att ha cirka 1 till 2 centimeter tillgodo om du köper ett par barnskor.

Är det dags att byta skor? Vi rekommenderar ett byte när det är mindre än 5mm kvar.

3. Hur vet jag om skorna passar föterna?

Vi har tre olika kollegor som mäter skorna innan vi lägger upp dom för försäljning online. På varje produktsida finns det en "Storleksguide".

Du kan enkelt mäta av foten hemma och jämföra längden mot vår storlekstabell.

4. Finns KAVAT för vuxna?

Ja, vi har producerat skor för vuxna sen 2009. Det började med att en kollega på vårt kontor prövade ett par barnskor, vi tyckte det såg bra ut och sen tog det fart.

5. Mina skosnören är sönderslitna!

Vi rekommenderar dig i första hand att besöka din lokala skomakare eller skoaffär. Vanligtvis kan du hitta skosnören och sulor som passar våra skor. Om inte, kontakta oss så skickar vi nya ersättningspar.

6. Mina KAVAT-skor behöver lagas!

Du är välkommen att skicka in dina skor till oss så gör vi en helrekond. Vi byter din yttersula, innersula, ser över alla sömmar och putsar upp dina skor. Kort och gott, du får en ny sko tillbaka men som du redan har gått in. Denna tjänsten kallar vi "Repair Service".

Vi har vårt egna skomakeri i Kumla. Även om du tycker dina skor ser ut som ett lost-case så kommer vi göra vårt bästa för att återuppliva dem. Du hittar mer information om vår Repair Serivce bland våra produkter.

7. Vart är mina skor producerade?

Vi har en egen fabrik i Bosnien där vi producerar merparten av våra skor. Men ingen kan vara bäst på allt. Vi använder oss utav samarbetspartners för att producera gummistövlar, membranskor och tygskor. Du kan läsa mer om var skorna är producerade på respektive produktsida.

Under hösten 2017 öppnade vi vår nya fabrik i Bosnien.

Följ oss på Instagram