0 Kundvagn
Lagd i kundvagn
  Du har produkter i din kundvagn
  Du har 1 produkt i din kundvagn
  Totalt
  Kassa Fortsätt handla

  Om man inte har tillgång till en mätsticka som på bilden ovan kan man enkelt ställa foten på ett papper, skjuta pappret intill väggen och placera foten över pappret med hälen intill väggen. Rita ett streck framför den längsta tån - nu är det bara att mäta med linjalen. Det är väldigt viktigt att barnet står upp eftersom foten trycks ut några millimeter när den belastas av kroppstyngden. Det är även bra om man mäter båda fötterna då det inte är helt ovanligt att den ena foten är lite större än den andra. När du fått fram fotens längd lägger du till växtmån beroende på typ av sko.


  OLIKA VÄXTMÅN FÖR OLIKA TYPER AV SKOR
  Öppna sandaler ca 10mm
  Stängda sandaler ca 10-15mm
  Promenadskor ca 10-15mm
  Tunnfodrade höst/vår kängor ca 10-15mm
  Varmfodrat ca 15-20mm
  Gummistövlar ca 15-20mm


  HUR MYCKET VÄXER FOTEN?
  1-2 års ålder ca 20 mm/året
  2-3 års ålder ca 15 mm/året
  3-11 års ålder ca 10 mm/året


  MÄT BARNETS FÖTTER MED JÄMNA MELLANRUM
  Barnfoten kan växa så mycket som 5 mm på en månad, därför är det viktigt att ta för vana att mäta sitt barns fötter med jämna mellanrum. För små eller för smala skor kan i värsta fall skada foten eftersom skelettet fortfarande växer och formas i ung ålder. Förlita dig inte på att ditt barn säger till när skon blivit för liten.


  NÄR ÄR SKORNA FÖR SMÅ?
  När det är mindre än 5mm kvar framför tårna är det dags för nya skor. För varje steg man tar rör sig foten en aning man behöver därför en gångmån på 5mm för att undvika att tårna slår i framkant av skon.