0 Kundvagn
Lagd i kundvagn
  Du har produkter i din kundvagn
  Du har 1 produkt i din kundvagn
  Totalt
  Kassa Fortsätt handla

  Så här gör vi
  Vi har rutiner som vi följer för att alla våra skor alltid ska mätas efter samma förutsättningar. Det är också samma personer som tar alla innermått för att det ska bli så lika som möjligt. Ibland kan vi få måtten att diffa ett par mm hit eller dit. Det kan bland annat bero på var i skon stickan placeras, hur skon är formad och hur hårt man trycker. Det är därför vi anger ca innermått på våran hemsida. Vi jämför också de mått vi får fram med lästen, dvs själva formen som skon är tillverkad efter för att se att de följer varandra. 

  Olika personer har olika tillvägagångssätt. Vi kan endast svara på hur vi går tillväga. Att vi följer dem rutiner vi har för att vi, enligt oss, ska kunna ange så korrekta innermått som möjligt.


  För att mäta skon

  Placera mätaren mot hälkappan och håll den på plats. Tryck ner måttbandet tills det tar emot skons framkant, där skon är som längst. Måttbandet ska ligga längs med skon innersula för att avläsningen ska bli rätt. Läs av måttbandet då det fortfarande hålls på plats inuti skon. Det är inte helt ovanligt att olika personer får måtten att skilja en aning beroende på hur hårt man tar i och vart i skon man placerar mätstickan. Tänk på att alltid läsa bruksanvisningen för just din mätsticka.

  Rätt Mätteknik

  • Måttbandet ska följa linjen på sulan, i samma linje som foten kommer att följa inuti skon.
  • Läs av stickan medan den fortfarande hålls på plats inuti skon.
  • Mätstickan hålls hela tiden stadigt på plats bak i hälen 


  Fel mätteknik

  • Mätstickan följer INTE den linjen i skon som foten kommer att följa.

  När du mäter dina Kavatskor
  Att mäta skor kan vara lite klurigt därför har vi på Kavat redan mät alla skor invändigt. Man kan lita på att det alltid är kunnig personal här på Kavat som tar fram innermått till Kavatskorna. Om du mäter dina Kavatskor själv så var noga med att du använder rätt teknik och att du helst använder en mätsticka av samma märke och leverantör som oss. Vi har märkt att olika mätstickor kan ge olika resultat. Vi använder oss av märket Springyard- Sizer. Faktum kvarstår dock att olika personer tar i olika hårt/placerar mätstickan olika när man mäter sina skor. Därför anger vi ca mått till våra skor.