0 Kundvagn
Lagd i kundvagn
  Du har produkter i din kundvagn
  Du har 1 produkt i din kundvagn
  Totalt
  Kassa Fortsätt handla

  På Kavat är vi noga med val av material och komponenter. Under fyra generationer har vi lärt oss ett och annat om det som sitter i våra skor. Därför har vi tagit fram symboler för olika material och konstruktioner som vi använder i våra skodon. Symbolerna är enkla att identifiera och här nedanför finns information om materialens egenskaper, fördelar och innebörd.

   

  KAVAT XC (CROSS COUNTRY) LEATHER

  Kavat XC (Cross Country) Leather tillverkas i Europa. Det är ett läder som är underhållsfritt, hållbart och kraftigt vattenavvisande. Materialet är fritt från perflourerade och polyflourerade ämnen. Skötsel: Skor som är tillverkade i XC-läder är lätta att rengöra med en fuktig trasa och mild tvål. De behöver inte impregneras eller fettas in då membranet på utsidan är intakt. Vid slitage kan du impregnera in den delen som är bortnött för att bibehålla vattentätheten och skydda skon. 

   

  KAVAT EP (ECO PERFORMANCE) LEATHER

  Kavat EP (Eco Performance) Leather tillverkas i Europa och det är kromfritt med vattenavvisande egenskaper. Det har en naturlig narv som är unik för varje par och som över tid utvecklar en vacker patina. Skötsel: De miljömärkta lädret kräver lite extra kärlek för att det ska behålla sina fina egenskaper. Rengör det med en fuktad trasa, låt torka och smörj in med Kavats Eco Vax eller skokräm. Vid kraftigare nötning kan en färgad skokräm vara bra för att täcka märken och återställa lädret. Här kan du läsa mer om Eco Performance Leather. 

   

  KAVAT WATERPROOF

  Kavat Waterproof med ovandel av slitstarkt skinn och återvunnen nylon. Mellan ovandel, foder och sula sitter ett vattentät andasmaterial av polyester som är biologiskt nedbrytbart. Skötsel: Skorna bör impregneras med jämna mellanrum, gärna med en vattenbaserad spray som är mer skonsam mot miljön.

  KAVAT CHROME FREE

  Alla skor märkta med denna symbol är tillverkade i kromfritt läder. Skor som är tillverkade i vårt EP läder (Eco Performance) är alltid kromfria. Vi har också utvecklat en ny kromfri variant av vårt populära XC läder (Cross Country) som successivt implementeras i det övriga sortimentet. 


  KAVAT WOOLBLEND

  Ulltrådar är väldigt sköra och av erfarenhet vet vi att ett rent ullfoder skulle slitas ut betydligt fortare än själva skon. Genom att väva ihop 50 % ull med 50 % polyester skapas woolblend som är ett unikt och slitstarkt fodermaterial. Blandningen ökar skornas livslängd och på så sätt är vi snälla mot miljön eftersom skorna kan användas längre. Ullfodret vi använder i våra varmfodrade skor är miljömärkt och utvecklat i Ålesund, Norge.  KAVAT MADE IN SWEDEN

  Skorna som är märkta med denna symbol är tillverkade i Sverige.

  KAVAT REPAIR SERVICE

  Skorna som är märkta med denna symbol kan få en helrenovering. I den ingår sulbyte av såväl ytter- och innersula. Vi lagar eventuella trasiga sömmar, byter skosnören och putsar upp skinnet. Gäller utvalda dam- och herrmodeller. Läs mer om Repair Service här.

   

  KAVAT CONCIOUS COTTON 

  Kavat Concious Cotton är ett bomullstyg som är tillverkad av Öeko-Tex-certifierad bomull. 

   

  KAVAT FLEXIBLE SOLE

  Alla våra sulor är noga framtagna och utprovade för att fylla flera olika funktioner. En sula ska vara hållbar och ha bra passform. Den ska vara följsam och samtidigt vara stabil i sidled. Den ska ha ett bra grepp mot underlaget som du går på och skydda dina fötter från vassa föremål. Materialen får inte innehålla några miljö- eller hälsofarliga ämnen. Allt detta ligger som grund för hur vi tar fram och utformar våra sulor. Sulorna på våra minsta barnskor är extra mjuka och flexibla för att det ska vara lättare att ta sina första steg när barnet precis lärt sig att gå.

   

  KAVAT PVC FREE

  Våra gummistövlar är tillverkade i återvinningsbart SEBS gummi som är fritt från PVC (Ployvinylklorid). Materialet vi använder oss av får därför en något matt yta. Även resterande skor i sortimentet är fria från PVC.

   

  KAVAT RECYCLED MATERIALS

  Skorna som är märkta med recycled materials-symbolen är helt eller delvis tillverkade i återvunna material. 


   SPILLÄDER

  Skor märkta med denna symbol är tillverkade av spilläder, dvs läder som blivit över när man skurit ut bitar till andra skor. Normalt sett slänger man dessa bitar. Vi spar dem och gör sandaler och andra fina detaljer av dem.