0 Kundvagn
Lagd i kundvagn
  Du har produkter i din kundvagn
  Du har 1 produkt i din kundvagn
  Totalt
  Kassa Fortsätt handla

  ARBETET MED MATERIAL

  Kavat har i alla tider följt utvecklingen av miljövänliga komponenter för skoindustrin. Vi  försöker alltid välja det mest miljövänliga valet, även om det kostar lite mer ibland. Eftersom många av våra produkter bärs av barn är valet av material extra viktigt. 

  Våra yttersulor tillverkas i PVC-fritt (ployvinylklorid) material och våra innersulor är fria från antibakteriella behandlingar. Skinnfodret som används i våra skor är uteslutande kromfritt. Alla metalldetaljer såsom blixtlås och spännen är tillverkade av nickelfritt material. Skokartonger och påsar är självklart gjorda av återvunnet papper. 

  BALANSGÅNG MELLAN MILJÖVÄNLIGT OCH HÅLLBAR KVALITET

  Även om vi alltid försöker välja det mest miljövänliga materialet är det en avvägning för vad som blir mest hållbart och i slutändan mest miljövänligt. Ibland är det en svår balansgång då naturliga och miljövänligare alternativ ibland inte har samma önskvärda egenskaper som ett konstgjort. Ett exempel på att det mest miljövänliga inte alltid blir bäst är när det kommer till foder. Om vi skulle använda ett varmfoder helt i ull skulle det slitas ut nästan direkt. Hur miljövänligt blir det att slänga ett par nästan helt oanvända skor bara för att fodret slitits ut? Inte så värst. Därför tycker vi att det är mer miljövänligt att blanda ull med polyester för att på så vis öka skornas livslängd. 

   Läs gärna mer om våra olika material här.